Yogi Tea Ginger Lemon
Yogi Tea ginger lemon, de pittige smaak van gember verwarmt het hart en verkwikt de geest.
De fruitige zure smaak van citroen verfrist de geest en versterkt de ziel.
Met vleugjes van citroengras, zoethout en zwarte peper voegen een lichte, pittige zoetheid toe.
Altijd verrukkelijk, deze thee verfrist in de zomer en verwarmt in de winter.
De essentie van deze thee is: ‘Optimistisch nieuw begin’.
Onze tip, wanneer het warm is maak er een ijsthee van... ik doe 3 zakjes op 1 liter en laat dat circa 10 tot 15 minuten staan.
​​​​​​​Af laten koelen en in een literfles in de koelkast zetten en je hebt een heerlijke ijsthee!!
Ingrediënten: gember* (43%), zoethout*, citroengras*, zwarte peper*, citroenschil* (4%), pepermunt* (4%), citroenolie* (3%), hibiscus*, gedroogd citroensap* (2%). *gecontroleerde biologische teelt.
Bevat zoethout - mensen met hoge bloeddruk dienen overmatig gebruik te vermijden.
Inhoud: 17 theezakjes
Gember
Hij wordt toegepast in kerstgebak, currymengsels en limonade: de knolvormige gember, een van de bekendste specerijen ter wereld. Hij wordt al duizenden jaren verbouwd in de tropische hitte van Oost-Azië en verleent veel van onze YOGI TEA®s een fruitig-scherpe, aromatisch-pittige smaak.
Citroenschil
De schil van de uit India afkomstige vrucht van de citroenboom heeft een soortgelijk aroma als zijn verfrissend zurige vruchtvlees. Hij is licht bitter en verfrissend fruitig, en verrijkt daarom vooral mediterrane gerechten, zoete gerechten en kruidentheemengsels.
Pepermunt
De pas in 1696 ontdekte en vermoedelijk door toeval ontstane kruising uit watermunt en akkermunt wordt tegenwoordig tot de belangrijkste geneeskrachtige planten ter wereld gerekend. Pepermunt smaakt licht scherp en is door zijn verfrissende aroma overal op de wereld populair.
Zoethout
Zoethout, een karakteristiek bestanddeel van drop, was al in de oudheid bekend. Zoethout heeft een zoetkracht die ongeveer 50 keer zo sterk is als die van suiker en smaakt mild zoet en enigszins bitter.
Citroengras
Citroengras bevat etherische oliën en heeft een krachtige, citroenig frisse smaak. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk waar de vooral in de Aziatische keuken gebruikte plant uit de familie van de grassen oorspronkelijk vandaan komt.
Zwarte peper
Zwarte peper wordt ook wel de „koning der specerijen“ genoemd en is tegenwoordig, samen met zout, de belangrijkste smaakmaker ter wereld. De oorsprong van peper ligt aan de Indiase Malabarkust. De smaak van dit specerij is zowel intensief kruidig als een beetje scherp tot zeer scherp.
Hibiscus
Hibiscus, een struik die ook wel heemst genoemd wordt, komt oorspronkelijk uit de tropen en wordt tegenwoordig niet alleen om zijn schoonheid gewaardeerd, maar ook om de aangenaam fruitig, zoet-zuur smakende bloemen. Dankzij zijn opvallend grote bloemen komt hij ook veel in Europese tuinen voor.
Gedroogde citroensap
Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk waar de citroen, die tot de wijnruitfamilie behoort, eigenlijk precies vandaan komt. Men vermoedt dat hij oorspronkelijk uit het noorden van India komt, maar vanwege zijn verfrissend zure smaak is hij al duizenden jaren over de hele wereld verspreid.